Vem ska man lita på?

Några medlemmar i skolan har uppmärksammat mig på att det ligger artiklar ute på nätet som dissar Himalayasaltet, och jag är medveten om det och har läst en Måns Eriksson som har granskat saltet för VOF:s räkning år 2007. Det kommer annan info längre fram i skolan presenterad av en amerikansk näringstjej som går igenom många salter.

Vanliga rekommendationer är att ställa sig följande frågor inför texter:
Vem är källans författare?
I vilket syfte har källan skapats?
Är informationen aktuell?
Kan andra kontrollera uppgifterna?
Går det att hitta andra trovärdiga källor?

Jag har lagt ner tio minuter på att söka hitta denne Måns – hittar inget
Syftet är att dissa Himalayasalt. Aktuellt? Nej, texten är nio år gammal. Nej, man kan inte kontrollera det han säger hur lätt som helst utan att lägga ner en hel arbetsdag. Han bråkar om att saltet innehåller “gifter” som arsenik. Vi har det i oss, se listan till höger vad människokroppen ska bestå av.

Vi kan jämföra denna snabbutredning med då jag själv startade skolan 27 juli 2016, och påstod att jag är frisk. Är ju rätt viktigt att det stämmer.

karinotamaraDet första jag gjorde, för att jag är författare i botten,  var att först berätta det och låta två vittnen, som sett mig under dessa år, tala ut i vårt forum och det innehöll länk till deras FB-sidor.

Man kan nämligen påstå vad som helst på nätet. Det foto jag har publicerat på mig själv kan vara en skådis i princip.

Men, jag vill i princip inte ha debatter alls i skolan
Vi har konstaterat förr att ni är där uppe, och jag är här nere på Cypern, som räknas till Asien, och i oktober drar jag mig sydöver än längre in i Asien, och det är “debattfritt” i princip – ni har debatter jämt. I Asien har man samtal – aldrig debatter i princip.

Men min privata syn på debatter är inte det avgörande skälet utan det faktum att vi ska syssla enbart med att kolla in vad främst Asien anser om vår sjukdom. Kolla in om det kan göra svenskar friska. Vi ska inte studera vad olika falanger i Sverige anser.

Jag tänker inte blocka folk, jag gillar yttrandefrihet, men jag ber alla elever att försöka hålla sig till ämnet för debatter kan man köra i en miljon andra forum.

En artikel ifrån augusti 2016 som redovisar varför jag är emot “debatten” 

Vi är hopplöst oartiga och ohyfsade  skrev en tidning, och en av de saker vi tror blint på är debatten. Om man ser de som finns via TV inser man att de spårade ut för 30 år sen, och är idag nån form av allmän röra. Debatterna leder heller aldrig till någonting, och samhället är också stagnerat sen 30-40 år tillbaka. Debatten är en renodlad fiende för du kan inte överföra kunskap eller informera en som vill debattera från morgon till kväll. Debatten omöjliggör även handling, och två som sprutar verbalitet – gärna med ett pärlband personangrepp eller hitta-på-tolkningar –  runt sig löser inga problem.

Folk låtsas att de förändrar samhället genom att debattera
I verkligheten är samhället helt handlingsförlamat och inga ändringar sker alls mer än möjligen till det sämre.

Det finns nån turkisk författarinna som skrivit en bok med titeln; “Spring för livet, demokratin kommer!” En vanlig inställning i öst är att den är just farlig för alla bara pratar och pratar, och ingen tar nåt som helt ansvar, eller handlar. Rikspolischefen på norra Cypern har fångat det i en mening:
– Vi löser problem, ni i Europa samlar på dem!

När jag var ung deltog jag i debatter bland annat i SvT, och jag anses vara rätt klädd i näbben, men efter hand blev det alltmer sällan därför att debatten går ut på att en ska vinna verbalt. Man kan t.ex. debattera Hallandsåstunneln i flera timmar, veckor eller dagar, men det löser inte problemet. Tvärtom har debatten blivit som ett hinder och en bindel.

Man har ett problem
– Låt oss debattera det!
– Nu har vi debatterat det! Vad ska vi debattera nu?!?

Kommunfolk har sagt mig att det händer absolut ingenting, ingen vågar fatta beslut, alla bara debatterar.

Du måste vara en aning lösningsorienterad
På norra Cypern är det nolltolerans mot allt våld, och tre studenter som startade ett slagsmål – debatten går lätt över i vansinne – deporterades på livstid.

Du kan inte ta med dig din svenska kultur hur som till ön, och tro att du kan klappa på folk, nita dem verbalt eller vad du nu hittar på för att “vinna” för det kan lätt sluta med att du åker ut. Du kan inte hagla på folk som svenskar kan göra med förtjusning. DU är sån och sån, DU är… oj så DU är…

Jag minns en svensk som berättade att han skulle förtala en offentligt, men inte nu, sen!
Han skulle bida sin tid! Nu har jag inte frågat men jag skulle inte bli förvånad om du kan bli arresterad för olaga hot samt senare för förtal för inget av dessa beteenden är lagliga – mer än i Sverige som är den enda nation i hela världen där du kan förtala folk med namn och komma undan med det.

Om du nu inte blir arresterad eller deporterad är det enda som händer att människor anser att du har psykiska problem om du nu inte kan samtala utan att debattera, nita folk och vinna, köra olaga hot och förtal och de lär inte hjälp dig eftersom du räknas som “bad people”. Sverige är ett laglöst land, ja. Men det gäller inte andra.

Jag ser ibland att det skulle saknas yttrandefrihet
Indien har nog världens största och mest utvecklade, och deras tidningar är därför enorma, och skrivna för vuxna. Det är inte tillåtet att förtala döda – den regeln hade vi också förr – och det beror på att de inte kan försvara sig. Förtal överhuvudtaget är inte tillåtet, och det är nåt svensken kan hålla på med dygnet runt. Ett skäl till att folk inte emigrerar, testet slutar i ett hemvändande, beror delvis på deras oförmåga att lägga ner de svenska attityderna. Det är nog snarare i Sverige yttrandefriheten saknas om du inte har rätt åsikter.

Debatten är en samtalsform som blir helt absurd om en bara vill informera och motparten vill debattera:

– Det finns inga bungalows för främlingar alls i Lefke på norra Cypern
– Ifrågasätt, debatt, jag har rätt till en egen åsikt.

– Det är mkt få som talar engelska utanför turistområdena.
– Ifrågasätt, debatt, jag har rätt till en egen åsikt.

– Norra Cypern är satt under blokad, skickar man pengar till öns bank går de via Turkiet.
– Ifrågasätt, debatt, jag har rätt till en egen åsikt.

– Visa till Indien tar tre dagar.
– Ifrågasätt, debatt, jag har rätt till en egen åsikt.

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.