Husapoteket; Bittra aprikoskärnor

raw_aprikos_karnor_2_1Bittra aprikoskärnor innehåller precis som bittermandeln ämnet amygdalin, som även är känd som vitamin B17.

Vissa äter aprikoskärnor rakt ur påsen, men eftersom de har en stark och bitter smak är det vanligast att äta dem till annan mat, t ex rivna i smoothie, müsli eller soppa.

• Bittra aprikoskärnor driver ut toxiner ur kroppen.

Man bör inte äta för många bittra aprikoskärnor, eftersom att de innehåller cyanid och man då inte ska konsumera allt för många vid ett och samma tillfälle. Tänk alltså på att inte äta för många aprikoskärnor. Vi rekommenderar en dos på 2 st/dag.

2 kommentarer till “Husapoteket; Bittra aprikoskärnor”

    1. Finns nog bara en; det är ju nötens kärna. Jag krossar den och plockar ut ”mandeln” då jag har köpt aprikoser. Man får använda hammare…
      Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.