Våra jobb

image

Vi har länge levt under mantrat att “det finns inga skillnader mellan män och kvinnor för det är bara en social konstruktion” och jag har kollat in hur de gör på norra Cypern.

Överst har vi servitörer; idel män
Det jobbet är för hårt för kvinnors axlar och ryggar, säger Krogägaren (andra mannen ifrån vänster).

Jag har tidigare skrivit om att bara kvinnor jobbar på min bank, bild nummer två, och man ser nån karl där men de är inte bankmän för de säljer försäkringar. Kvinnors lugn och intuition behövs i det jobbet, och kommer man in på en bank ser man nästan bara kvinnor.

imageJag kollar på mycket just nu därför att utmattning / utbränningar finns inte här. Läkarna har aldrig ens hört talas om det, och jag har frågat ungefär tio.

Hos oss är det vanligt med skadade frisörer redan i 40-årsåldern, och här finns bara manliga.

Man kan se kvinnor klippa hår på de engelska salongerna men inte på de lokala där uteslutande män är frisörer. Läkartidningen hos oss har larmat att frisörer lever farligt. Källa

Nu har man börjat svänga i Sverige, och nyligen kom nya alkoholrekommendationer där kvinnor bara kan dricka hälften så mycket som män. Delar du en flaska vin med din man, och ni går och lägger er samtidigt och går upp vid samma tid så lever ni enbart på hans villkor – inte dina, som tjej. (Vi ska inte dricka alkohol alls med en inflammation i Hippocampus.)

Ett västland medger att kvinnor behöver mer sömn än män. Vår hjärna behöver det… Källa

Fundera på ditt jobb; passar det ditt köns hjärna?

 

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.