Ge omgivningen logik

Om jag lyssnar / läser det som sägs om sjukdomen i Sverige kontra utomlands ser jag omedelbart socialpolitik och att väst sitter i klorna på amerikanska läkemedelsbolag.
– Vad säger man då till folk? Hur ger man dem logiken?

Jag tror att man ska vara kortfattad och tydlig:
– Det vet du väl att allt styrs av hjärnan?

Om du lyfter din arm beror det på att hjärnan skickat ut signaler till dina muskler i armen. Det är inte så att de rör på sig utan order först ifrån hjärnan. Binjuren producerar inte för mycket eller för lite stresshormoner utan en order ifrån hjärnan. Du slänger dig inte i poolen om din hjärna säger nej. Om du skär dig går ordern direkt; Bilda vita blodkroppar! Tar vi bort din hjärna gör du aldrig mer nånting alls.

När Hippocampus är inflammerad funkar inte den delen av hjärnan och vi märker det för vi har problem med minnet, svårt att koncentrera oss, många kan inte läsa, se hela Rapport var för mig helt omöjligt. Och såg jag det kom jag inte ihåg ett smack. Minnet sitter inte i nån binjure – det sitter i hjärnan. Jag vacklade till i bland – balansen sitter inte i nån binjure utan i hjärnan. Jag kunde bära på en bricka och plötsligt bara tappa den, och den störningen kommer givetvis ifrån hjärnan.

bigstock-Cloud-On-A-Head-41162479_f_improf_3100x2400Hippocampus spelar en stor roll för korttidsminnet samt bildandet av nya minnen. Jag minns mycket lite av mina sjukdomsår för minnen har inte “bildats” normalt.

Inga minnen lagras i hippocampus, som snarare agerar som en kopplingsstation som förbinder associationsbanor mellan de olika delarna av hjärnan. Samma med lokalsinne – hippocampus är kopplingsstation, och mitt var totalt utslaget, och är delvis än. Jag var glad om jag hittade hem.

Hippocampus krymper med upp till 10-15%, synapserna når inte fram, och man faller, som jag gjorde då jag bröt benet och fick en käkfraktur som sen ledde till nio operationer. Käken var av.

När jag bestämde mig för att starta skolan kände jag också att jag blir förbannad. Det som irriterar mig mest är att man gör just politik av det.

Visa anhöriga denna:

http://www.youtube.com/watch?v=ac0npV7dA70
Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.